LAVIDE Sous-Vide-Stick LX.20

lavide_lx.20.jpg
(0x)
Ponorná cirkulační hlavice pro nízkoteplotní šetrnou úpravu potravin metodou Sous Vide.
Výrobce
LAVIDE
Záruka
24 měsíců
Kód
6LNLX0020
Dostupnost
Skladem
K dodání v pondělí 20.05.2024

Kdy zboží dostanete?

Osobní odběr v pondělí 20.05.2024

Česká pošta - Balíkovna ve středu 22.05.2024

Česká pošta - Balík Na poštu ve středu 22.05.2024

Česká pošta - Balík Do ruky ve středu 22.05.2024

Zásilkovna ve středu 22.05.2024

GLS ve středu 22.05.2024

DPD - kurýrní služba ve středu 22.05.2024

DPD - kurýrní služba XL ve středu 22.05.2024

DPD Pickup ve středu 22.05.2024

PPL - kurýrní služba ve středu 22.05.2024

GLS - na Slovensko ve čtvrtek 23.05.2024

DPD - Slovensko ve čtvrtek 23.05.2024

DPD - na Slovensko XL ve čtvrtek 23.05.2024

Termíny dodání jsou platné, pokud objednáte nyní, 17.05.2024 13:46 a pro 1 ks.

Naše cena s DPH
3 530,0 Kč/ks
ks

Popis

Úprava potravin metodou Sous Vide (čteno "suvid") se dlouhá léta využívala pouze v nejlepších restauracích. Ponorné ohřívací hlavice umožňují metodu Sous Vide používat i v pohodlí domova.

Název úpravy Sous Vide pochází z francouzštiny a v překladu znamená „ve vakuu“. Jedná se o metodu přípravy jídla při nízkých teplotách a bez přístupu vzduchu. Tato metoda je vhodná pro přípravu masa, zeleniny nebo ovoce. Nízká teplota, při níž k úpravě jídla dochází, neničí živiny, vitamíny ani jídlo nevysušuje. Výsledkem je jemné a šťavnaté maso nebo šetrně připravená zelenina bez ztráty barvy a vitamínů. Připravovaná potravina se spolu s kořením a dalšími přísadami, které surovině přidají chuť a vůni (jako je například máslo) neprodyšně uzavře vakuovou baličkou do speciálních sáčků. Následně se vloží do lázně, která je pomocí ponorné cirkulační hlavice rovnoměrně prohřívána za určité teploty po určitou dobu. Díky tomu, že teplota lázně nepřesáhne bod varu, nehrozí převaření nebo přepálení. V případě masa a dalších potravin lze Sous Vide kombinovat s dopečením na pánvi nebo grilu.

Metoda Sous Vide se také používá k prodloužení trvanlivosti pokrmů. Hotové pokrmy nemusí sloužit pouze k okamžité spotřebě. Po zchlazení na teplotu přibližně 3 °C mohou zůstat připravené v lednici při zachování plné chuti a nutriční hodnoty po dobu až 4 týdnů.

 

Charakteristika:

  • ponorná ohřívací tyč (cirkulační hlavice) pro úpravu potravin šetrnou metodou Sous Vide
  • vysoký výkon
  • kompaktní rozměry
  • LCD dotykový displej
  • časovač
  • uchycení pomocí páčky na vhodnou nádobu kulatého i hranatého tvaru
  • rovnoměrné udržení požadované teploty s odchylkou +/- 0,1°C
  • oběhová vrtule LX.20 udržující konstantní teplotu v celém objemu nádoby, čímž brání vytváření různých teplotních rozdílů v různých částech nádoby (mnoho srovnatelných modelů ohřívá vodu pouze v blízkosti tyče, což má za následek nekvalitní ohřívání potraviny v různých částech na různé stupně)
  • kvalitní nerezová ocel
  • neklouzavý pogumovaný povrch těla pro bezpečnou manipulaci
  • ochrana proti chodu na sucho
  • precizní německá kvalita společnosti Landig + Lava GmbH
  • dlouhá životnost

 

Specifikace:

Model LAVIDE LX.20
Výkon 1200 W
Teplotní odchylka +/- 0,1 °C
Nastavení času až 99 h 59 min
Elektronické nastavení teploty v rozsahu 0 až +90°C
Vhodné pro objem vody 5 až 20 litrů
Odolnost IPX7
Barva antracit
Rozměr  31 x 5,5 cm
Hmotnost cca 1,1 kg
Obsah balení 1 ks ponorné hlavice

 

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články